FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

Onze waarden zijn Unit-T’ed We stand, Driven by Technology, Opportuni-T en Flexibili-T. Meer informatie hierover kan je vinden op deze website in het onderdeel “Over Ons“.

Binnen Unit-T hebben we een enthousiast feestcomité dat op regelmatige basis activiteiten organiseert om medewerkers met elkaar te verbinden.

Zo organiseren we regelmatig events zoals bvb het sinterklaasfeest, onze quiz, wandeltochten, loopwedstrijden,…

Als je bij ons aan de slag gaat en graag je schouders hiermee onder zet, kan je je ook aansluiten bij ons feestcomité.

Doorgroeien kan bij ons op verschillende manieren, wij zien groei niet alleen als het klimmen op een ladder, maar ook jouw persoonlijke groei vinden wij belangrijk. Volgende opties kunnen we aanbieden binnen onze onderneming.

 • Product : groeien op basis van expertise in een bepaalde service of product, opstarten van nieuwe projecten (trainer, expert, helpdesk…)
 • Performance : groeien door de pieken in resultaten, wordt de allerbeste in je vak  
 • People : groeien door andere mensen te inspireren en beter te maken (coach, trainer, mentor, management,…)
 • Proces : groeien om dingen beter in elkaar te laten overstromen of veranderingen efficiënter te laten lopen (BI, Project management, service delivery,..)
 • Partnership : Groeien door je eigen business op te starten samen met ons
 1. Je solliciteert via onze website op de vacature die jou interesseert.
 2. Wij contacteren jou voor een eerste telefonisch kennismaking en overlopen de vacature en jouw CV.
 3. Indien de telefonische kennismaking positief is verlopen, dan nodigen wij je uit voor een gesprek bij ons op kantoor.
 4. Afhankelijk van de vacature zal je ook een kennistest afleggen zodat we een goed beeld krijgen over wat je al kan en wat nog niet.
 5. Is het gesprek en de test goed verlopen dan bezorgen wij je een loonsvoorstel.
 6. Van zodra we een akkoord hebben, dan word je uitgenodigd om je contract te komen teken en kan je beginnen aan je nieuwe avontuur.

Zie het gesprek als een wederzijdse kennismaking.
Jij kijkt of dit de functie en het bedrijf is waarvoor je wil werken en wij kijken of jij de persoon bent waarmee wij willen samenwerken. 

Volgende vragen mag je zeker verwachten:

 • Wat trekt je aan in deze job?
 • Welke zijn jouw sterke punten / capaciteiten?
 • Geef een paar voorbeelden van situaties waarin je de gevraagde vaardigheden toegepast hebt.

De sollicitatiegesprekken vinden doorgaans plaats op ons hoofdkantoor in Mechelen, voor sommige functies kan dit ook meer lokaal georgansieerd worden.

Ons adres :

Unit-T

Schaliënhoevedreef 20T 

2800 Mechelen

Je kan ons vinden in de grootste toren van de campus op de 3de verdieping.

Parkeren :

Je kan parkeren links en rechts achter de toren, op plaatsen voorzien van het Unit-T-logo of op de bezoekersplaatsen.

 • Wees oprecht en eerlijk.
 • Wees ontspannen.
 • Het is superleuk als je op de hoogte bent van onze activiteiten dus pluis onze rubriek “Over Ons” goed uit en geef feedback tijdens je sollicitatiegesprek over wat je misschien niet duidelijk vond.
 • Weet voor welke vacature je naar ons komt. Wij vinden het altijd handig om over hetzelfde te praten.
 • Bereid jezelf voor, wat wil je graag van ons weten.
Collega’s die een nieuwe medewerker aanbrengen, krijgen van ons een beloning. Vermeld dus zeker de naam van de persoon die je heeft doorverwezen bij je sollicitatie.
Je wordt altijd begeleid, ongeacht het type job. Bij bepaalde functies wordt er zelfs een heel opleidingstraject met je doorgenomen. Door je carrière heen zal je als technieker ook meerdere opleidingen aangeboden krijgen.

Alles hangt af van het type job, je persoonlijke vooruitgang en je honger naar opleiding. Maar iedere nieuwe medewerker wordt steeds opgeleid en begeleid op de werkvloer.

Specifiek voor onze Field-medewerkers:

Elke starter begint met een technische training en praktijkervaring in de field via een peter-technieker. Doorheen je carrière word je steeds bijgeschoold met de nieuwe kennis, bv het netwerk moet hogere snelheden afkunnen of er is een nieuw type product op de markt,… Wij werken met technologie die nooit stilstaat en dat vraagt continue training.

Dit hangt af van het type werk en het type bestelwagen/wagen. Bij de meeste functies is die mogelijkheid er wel. Vraag wel steeds goed na vanaf wanneer dit effectief kan. Bij sommige trajecten is de mogelijkheid er pas na een paar maanden.

Onze techniekers werken in een variabel uurrooster. Afhankelijk van het project kan het dus zijn dat je op zaterdagen ingepland wordt en een dag in de week recup krijgt. Verder is het bij sommige projecten mogelijk dat je in shiften moet werken (dagploeg/late ploeg tot 20u) of mee in een permanentiesysteem wordt opgenomen. Dit wordt steeds duidelijk vermeld in de vacature en tijdens de sollicitatiegesprekken indien dit het geval is.

Unit-T heeft geen vastgelegde verlofdagen dus je kan je vakantie vrij inplannen. Dit gebeurt uiteraard steeds in overleg met je collega’s en verantwoordelijke.
Wanneer je een 40u week werkt, heb je recht op 12 ADV- dagen die ook vrij op te nemen zijn. Uiteraard rekeninghoudend en in overleg met je collega’s en verantwoordelijke.

Zodra je bij ons in dienst bent, zal je deelnemen aan diverse samenkomsten waarop je collega-techniekers kan ontmoeten. Ook worden er geregeld activiteiten georganiseerd door ons feestcomité zodat je je collega’s beter kan leren kennen.

Voor de arbeiders is dat PC 149.01, voor de bedienden PC 200.00