Een dag in het leven van een technieker gas en elektriciteit.
25 april 2023
Dag in het leven van

Een dag in het leven van een technieker gas en elektriciteit.

Onze techniekers rijden van thuis uit naar hun klanten toe om daar onder andere telefonie, internet, digitale televisie en digitale meters te installeren of herstellen. Vandaag volgen we de dag van Kilian die als technieker gas en elektriciteit bij Unit-T werkt.

Een dag in het leven van Kilian.

Vandaag neemt Kilian je mee in een typische werkdag.

Op een mooie dag in de stad Antwerpen volgden we Kilian op die, samen met zijn collega in opleiding, zorgde voor de installatie en/of controle van de (slimme) gas- en elektriciteitsmeters die zich meestal bevonden in krappe kruipkelders.

Buiten het feit dat je als technieker veel telefoontjes moet plegen naar de coach ter controle en de administratie moet uitvoeren op de tablet, moet je tijdens het veranderen van de meters aandachtig opletten.

Kilian was er vanaf de start van dit project bij en heeft dus al heel wat ervaring opgelopen. Binnen de sector Energy bij Unit-T zijn er zeker doorgroeimogelijkheden, Kilian is inmiddels coach geworden. Dit komt uiteraard door zijn gedrevenheid en snak om altijd nieuwe zaken bij te leren. Hij is graag druk bezig en staat niet stil.

Hoe ziet een doorsnee werkdag eruit?

Kilian: Ik vertrek thuis en accepteer de eerste klant. Om 08.00u kom ik aan bij de klant en start ik de bestelling. Eenmaal gestart ga ik naar binnen en kijk ik na of ik de installatie kan uitvoeren. Als ik denk ze niet te kunnen uitvoeren, neem ik contact op met mijn coach en bespreken we samen of het effectief wel of niet uitvoerbaar is. Als het uitvoerbaar is, begin ik aan de taak met de nodige materialen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Voor, tijdens en na de taak neem ik de nodige foto’s en voer de nodige testen uit. Wanneer ik klaar ben met mijn taak, meld ik deze af en vervolgens accepteer ik de volgende klant. Als er een taak is waar je meer werk hebt als verwacht, neem je best even contact op met de planning. Zij kunnen één van je volgende taken misschien bij een andere technieker plaatsen waarvan een klant is weggevallen.

Heb je veel contact met je collega’s?

Kilian: Ja, vrij veel. We zien elkaar twee keer per week tijdens de levering van ons materiaal. Doorheen de dag bel ik soms naar collega’s om eens te horen hoe hun dag verloopt. Af en toe helpen we elkaar ook, als ik bijvoorbeeld wat vroeger klaar ben met mijn taken en een collega heeft nog veel werk te doen, ga ik langs om die persoon te helpen.

Over welke eigenschappen moet een goede technieker gas en elektriciteit volgens jou beschikken?

Kilian: Je moet goed met mensen kunnen omgaan zoals met een klant waar je installaties gaat uitvoeren. Ten tweede moet je goed weten wat de job juist inhoudt, desnoods zou je een dag kunnen meelopen tijdens het werk.

Hoe houd je je kennis op peil?

Kilian: Ik lees artikels op de Hive, krijg kennis via de coach door te bellen als er iets niet duidelijk is of door te praten met collega’s over bepaalde toestellen.

Waarom doe je je job graag?

Kilian: Het is altijd iets nieuw want je weet nooit hoe je volgende installatie er zal uitzien. Het is steeds een verrassing en ik leer bijna elke dag iets bij.

Wat vind je minder leuk aan de job?

Kilian: De gasinstallaties. Je moet hier namelijk bij verschillende testen wachten, wat ik niet zo leuk vind. Ik probeer tijdens het wachten altijd voorbereidend werk te doen voor de elektrische installatie, zo verlies ik geen tijd door niets te doen.

 

Over Unit-T

Bij ons kan je impact maken in het leven van miljoenen mensen, door hun toekomst te verbinden. Unit-T’ed lossen we problemen op, geven we je de kans om nieuwe technologieën te ontdekken en de mogelijkheid om flexibele slimme oplossingen te creëren. Wil je meer weten? Bekijk al onze jobs. Of bekijk de vacature van technieker gas en elektriciteit.

Margo

Geschreven door

Margo
Communicatie en marketing specialist

Ook leuk voor jou