Functie in de kijker – B2B technieker
23 mei 2023
Functie in de kijker

Unit-T, vakwerk in de telecom sector

Unit-T connecteert jou met de rest van de wereld, dus zijn er Unit-T’ers met gedegen vakkennis nodig om die slogan waar te maken. Eén van die personen die zijn job heel graag doet en al jaren ervaring heeft in de sector is de 57-jarige Tony. Om Tony en zijn field techniekersfunctie binnen B2B beter te leren kennen, gingen we een dag mee op pad. Een dag waarin hij met veel enthousiasme nieuwkomers training in de field gaf. Een kleinere planning, veel oefenen met de nieuwe collega’s. Eén ding is zeker: hij schoot meteen te hulp wanneer de nieuweling met vragen zat.

Heb je altijd al willen weten wat zo’n B2B technieker eigenlijk doet? Tony beantwoordde onze persoonlijke vragen met passie en enthousiasme.

Inspirerende raad van Tony

De meesten onder ons moeten elke dag gaan werken om een stabiel leven te hebben. Zoek dus voor jezelf een job die je graag doet, waardoor je er meer voor over hebt. Ook klanten en collega’s zien het graag dat je er volledig voor gaat.

Indien je niet met plezier gaat werken, gaan jouw klanten dat meteen merken. Het is trouwens niet gezond elke dag tegen je zin te gaan werken.

Mijn gouden raad is dus: zoek een jobs die je met plezier doet, daar word je zelf ook gelukkig van!

B2B is alvast een aanrader!

Interview met Technieker Tony

Wat staat er op een normale dag op je planning?
Tony: We hebben een zeer gevarieerde job waarbij we op een normale dag een aantal Business klanten op onze planning hebben staan. We hebben korte opdrachten waar we bijvoorbeeld enkel een modem moeten plaatsen of vervangen, maar we hebben ook installaties waarbij we heel wat netwerkapparatuur moeten zetten. Hier kan het zijn dat we een halve of soms zelf hele dag bezig zijn om de klant van een perfecte installatie te voorzien.

Kan je daar eens een praktisch voorbeeld van geven?
Tony: Mijn eerste klant vandaag was een klant die freephone business besteld had. Hierbij moet ik vijf digitale telefoons aansluiten op het netwerk van de klant. Drie toestellen daarvan moeten aangesloten worden via vaste bekabeling (utp), de twee andere werkten via een draadloze (DECT) verbinding. Bij de tweede klant moest ik een CFN (Corporate Fibernet) installeren. Dit is een professionele internetverbinding. Ik heb voor deze klant naast de coax-installatie ook de router geplaatst en geconfigureerd en een 4G back-up oplossing voorzien.

Heb je veel contact met je collega’s?
Tony: Het contact met de collega’s zit goed want ik heb dagelijks contact via telefoon, Whatsapp, e-mail etc.

Hoe hou je je kennis op peil?
Tony: We hebben een online platform (Comm.Unit-T) waar we heel veel informatie terug vinden en steeds nieuwe documenten worden toegevoegd. Daarnaast hebben we een maandelijkse teammeeting waar heel wat nuttige informatie wordt gedeeld. Hier worden ook regelmatig kennispeilingen gedaan waarbij onze kennis wordt getest en we de nodige opfrissing krijgen.

Over welke eigenschappen moet een goede B2B technieker/repair volgens jou beschikken?
Tony: Als B2B technieker is het belangrijk dat je een goed inlevingsvermogen hebt en zodoende de noden van de klant goed kan inschatten. Je moet leergierig zijn want er komen heel wat producten en technologieën op je af waarvan toch wel verwacht wordt dat je ze goed onder de knie hebt. Als je dit combineert met een goede motivatie komt dit ongetwijfeld goed!

Waarom doe je je job graag?
Tony: Er is veel afwisseling in het werk en de producten, genoeg uitdagingen en het is uiteraard spannend werk. Andere redenen zijn het contact met klanten, nieuwe technologieën installeren en een steunend team dat achter mij staat.

Wat vind je minder leuk?
De pooltaken. Dit zijn korte opdrachten waarbij er een aan- of afsluiting moet gebeuren op het coaxnetwerk. Dit kan zijn omdat de klant zijn diensten opzegt, niet betaalt of omdat hij verhuist en in zijn nieuwe woning geen Telenet neemt.

Nog vragen over de functie B2B technieker bij Unit-T? Bekijk de vacature op onze jobsite of mail naar info@unit-t.eu.

Margo

Geschreven door

Margo
Communicatie en marketing specialist

Ook leuk voor jou